Week van de Cir­cu­lai­re Economie 2021

Gepubliceerd op: 19/01/2021
Week van de Circulaire Economie: de circulaire toekomst van het Nederlandse spoor
Hergebruik spoormaterialen stapelplaats c Crailoo 96dpi 1280x853px E NR 13783

Tijdens de Week van de Circulaire Economie, van maandag 1 tot en met zaterdag 6 februari 2021, biedt ProRail van maandag t/m vrijdag een online programma aan met webinars over de vraag “Wat is de duurzame en circulaire toekomst van het Nederlandse spoor?” Samen met Bureau Spoorbouwmeester, NS Stations, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat geven we in vijf ochtenden inzicht in het circulaire denken en doen van de Nederlandse spoorsector en spreken we met een brede vertegenwoordiging van betrokken overheden, marktpartijen en studenten over de transitie naar een klimaatneutrale en duurzame spoorsector.

We gaan hierbij in op de rol van de opdrachtgever en de samenwerking met de markt, de resultaten van circulair ontwerpen en bouwen, de circulaire transitie met niet-circulaire materialen, andere financieringswijzen en de mislukkingen en successen tot zo nu toe, met de lessen die we hieruit hebben geleerd.

De opgave is helder: een volledig CO2-neutrale voetafdruk van de spoorsector in 2050 op het vlak van emissie, energie en materialen. We moeten dus bewuster omgaan met beschikbare materialen. Daarom zet we in op volledig circulair materiaalgebruik bij het spoor en de stations.

Logo weekvdce 1

Wat is de week van de Circulaire Economie?

Door het hele land organiseren bedrijven, overheden en professionals in de eerste week van februari evenementen over de circulaire economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat we met elkaar daarvan kunnen leren. Goede voorbeelden krijgen een podium en we leren van gemaakte fouten. Samen zetten we zo flinke stappen richting een duurzame samenleving.