Cir­cu­lai­re primeur Hol­land­sche Rading smaakt naar meer

Gepubliceerd op: 25/03/2021
Hollandse Rading
Station Hollandsche Rading kreeg begin deze maand compleet circulaire perrons met duurzame keerwanden. Het is nog even pionieren, maar ProRail en zijn leveranciers zijn enthousiast over de ‘bijzondere ontdekkingstocht’ en samenwerking. Bekijk in dit filmpje de werkzaamheden en laat je inspireren!

Alles in één keer

Behalve op het gebied van materiaal, zit de primeur ook in de samenwerking. In het programma Perron op Norm heeft ProRail het werk uit verschillende ‘techniekvelden’ samengevoegd zodat je maar één keer het perron hoeft open te halen. “Nu doen we alles in één keer”, zegt Jan Meurs, rail systems engineer bij ProRail. Ook op andere fronten levert dat voortgang op, heeft Jan gemerkt.

Circulaire bestrating

Studio Wae tekende voor de circulaire bestrating op Hollandse Rading. “Meestal worden oude perrontegels gebroken en als stabilisering onder asfalt gebruikt”, vertelt Tynke van den Heuvel van Studio Wae. “Terwijl je deze grondstoffen nog prima kan hergebruiken. Wij gebruiken ze om circulaire bestrating mee te maken.” Tynke is blij met ProRail als opdrachtgever.

Mijn wens is dat dit de nieuwe norm wordt. Wie weet is in Hollandse Rading daarvoor de eerste stap gezet.
- Katja Nelissen circulair ambassadeur bij ProRail

Niet vrijblijvend

Katja Nelissen, circulair ambassadeur bij ProRail, is dol op de ontdekkingstochten die je maakt als je duurzaam en circulair wilt werken. "Je gaat nieuwe materialen en werkwijzen niet alleen bedenken, maar ook toepassen. Ik stimuleer dat duurzaamheid en circulariteit niet vrijblijvend zijn en dat iedereen er mee aan de slag gaat".